Dostęp do rozrywki online w dowolnym momencie - Ice Casino


Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: 
Europa inwestująca w obszary wiejskie

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”Operacja mająca na celu prowadzenie strony internetowej, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy Leader” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. Przewidywane wyniki operacji: wspieranie włączenia społecznego na obszarze LGD do 2020 (2023) roku.

AKTUALNOŚCI

2021-11-24
WARSZTATY KULINARNE
Za nami warsztaty "zero waste" przeprowadzone w ramach projektu współpracy "Festiwal Kulinarny - tradycje wsi polskiej i czeskiej" realizowanego z Lokalną Grupą Działania Partnerstwo Sowiogórskie i Euroglacensis z Czech.
W trakcie 3 spotkań prowadzonych zgodnie z ideą maksymalnego wykorzystania produktów przygotowaliśmy potrawy z kurczaka, łososia i kaczki. Warsztaty poprowadził p. Łukasz Zaczyński - szef kuchni z czterogwiazdkowego hotelu Scandic we Wrocławiu. Bardzo dziękujemy naszemu "Masterchefowi" za ogrom wiedzy, przydatne wskazówki, wiele inspiracji i niezwykłe zaangażowanie! Był to dla nas czas zdobywania wiedzy, podpatrywania, smakowania niezwykłych potraw, wspólnej pracy, wymiany doświadczeń i tradycji kulinarnych.
Nasze słowa podziękowania kierujemy do p. dyrektora Dawida Bodery z Zespołu Placówek Kultury w Wąsoszu oraz do p. Wójta Gminy Niechlów Michała Frąckowiaka za bezpłatne użyczenie kuchni na potrzeby wspólnego gotowania. Szczególne podziękowania składamy p. Joli Nowickiej - sołtysowej wsi Siciny za pomoc w organizacji warsztatów w świetlicy oraz podzielenie się produktami z własnej spiżarni.
Podczas zajęć wykorzystywaliśmy lokalne produkty, dzięki którym potrawy nabrały wyjątkowego smaku i jakości. Dziękujemy lokalnym producentom - firmie Runoland Sp. z o.o. Sp.j, p. Agnieszce Jędryczce - sery podpuszczkowe ze Ślubowa, p. Igorowi Pietrzykowi - Sery Ślubowskie, p. Jolancie Nowickiej, p. Katarzynie Kurdek za przekazanie swoich produktów. Jesteśmy dumni, że mamy na naszym obszarze tak wspaniałe produkty spożywcze, o wysokiej jakości, znane i wykorzystywane przez kucharzy nie tylko na naszym terenie, ale i poza nim.
Pani Marzenie Myszorek dziękujemy za oprawę fotoreporterską. Już wkrótce będziemy mogli się z Państwem podzielić profesjonalną fotorelacją z warsztatów.
Najbardziej cieszy nas zaangażowanie mieszkańców, którzy wzięli udział w warsztatach. Przekazaliście nam drodzy Uczestnicy mnóstwo pozytywnej energii, uśmiechów, życzliwości i własnych doświadczeń. Było nam niezmiernie miło pracować z tak wspaniałymi osobami, zaangażowanymi, z mnóstwem pomysłów w atmosferze przyjacielskiego, rodzinnego gotowania, gdzie zarówno osoby młode, jak i te w "pięknym" wieku z ogromnym doświadczeniem kulinarnym mogły odnaleźć przestrzeń do wspólnego dialogu. Wierzymy, że te spotkania będą procentować w przyszłości i przyniosą wiele dobrego!
Warsztaty kulinarne były realizowane w ramach poddziałania 19.3 "Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania" PROW na lata 2014-2020

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: 
Europa inwestująca w obszary wiejskie

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”Operacja mająca na celu prowadzenie strony internetowej, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy Leader” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. Przewidywane wyniki operacji: wspieranie włączenia społecznego na obszarze LGD do 2020 (2023) roku.
Copyright © 2019
projekt IRN Multimedia
oprogramowanie choruzy.pl
RODO
polityka coockies

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji Zgadzam się